
Een kind dat in 2014 voor het eerst naar school gaat, solliciteert rond 2032 naar een eerste baan. Leert dit kind nú op school wat het dan nodig heeft om een vliegende start te maken? En hoe bereiden basisscholen en middelbare scholen kinderen optimaal op deze uitdagingen voor? Tijd voor een gesprek rond de vraag: wat moeten kinderen leren op school zodat ze klaar zijn voor hun toekomst? Iedereen met ideeën kan deze delen via #onderwijs2032 of op onderwijs2032.nl. Alle ideeën over de onderwijsinhoud zijn welkom.
#onderwijs2032 is een initiatief van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. In het basisonderwijs en het voortgezet onderwijs worden leerlingen voorbereid op wat ze later nodig hebben. Maar de maatschappij verandert. Welke kennis en vaardigheden hebben leerlingen in de toekomst nodig? De Rijksoverheid wil hierover een dialoog aangaan met leerlingen, leraren, ouders, scholen en andere belangstellenden. Dit moet leiden tot een vernieuwd curriculum en een vernieuwing van de kerndoelen en eindtermen.
De website verzamelt alles wat rondom dit onderwerp op sociale media als Facebook, Twitter, Linkedin, YouTube en Instagram verschijnt. Dat kunnen filmpjes en berichten zijn van bekende mensen als André Kuipers en Robbert Dijkgraaf, maar ook van jou! Uiteindelijk wordt alle informatie op deze website aangeboden aan een groep experts uit het onderwijs, het bedrijfsleven, de overheid en nog veel meer instanties. Zij gaan het vernieuwd curriculum uiteindelijk verder vormgeven.
Onderwijs2032, 16 november 2014